Facebook

Röntgenfoto’s

Röntgenfoto’s

Kiespijn, gaatjes en veel behandelingen kunnen worden voorkomen. Kleine gaatjes die niet met het blote oog te zien zijn, zijn vaak wel zichtbaar op een röntgenfoto. Er is veel variatie in de redenen om foto’s te maken. 

Deze zijn het opsporen van (beginnende) gaatjes en ontstekingen het beoordelen van wortelkanaalbehandelingen, het beoordelen van kaakbothoogte, het ontdekken van verborgen afwijkingen en het evalueren van het wisselen van tanden.

Wij maken in principe zo min mogelijk foto’s om de stralingsbelasting zo laag mogelijk te houden. Al naar gelang wij denken dat het nodig is om een foto’s te maken passen wij het standaardbeleid aan op uw gebitssituatie. Ook het feit of u eerder korte tijd rontgenstraling heeft ontvangen speelt mee met deze beslissing. Geef dit ook aan bij uw bezoek.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan er in principe gewoon een rontgenfoto gemaakt worden. Wij maken echter alleen foto’s als het echt niet anders kan om zorgen over welzijn van het kind te voorkomen. Meldt altijd als u zwanger bent of misschien zwanger kan zijn.