Facebook

Tandvleesbehandeling

Tandvleesbehandeling

Een tandvleesbehandeling kan door de tandarts, mondhygiëniste of parodontoloog worden uitgevoerd. Wanneer de ruimte tussen tandvlees en tanden te groot wordt kan er sprake zijn van een chronische ontsteking ook wel parodontitis genoemd. 

In deze ruimte hoopt zich hierdoor makkelijk tandsteen en plaque op dat door u zelf nauwelijks te reinigen is. Deze ruimte noemen we een pocket.

De tandarts of mondhygiënist reinigt deze ruimte met speciale instrumenten. Dit noemen we ook wel een gebitsreiniging. De tanden worden schoon gemaakt met (ultra)sone instrumenten en handinstrumenten. Achteraf worden de tanden vaak schoongemaakt met een polijstpasta. Zodat de tanden weer lekker glad zijn en zodat nieuwe plaque zich moeilijker kan hechten aan het tandoppervlak.

Hoe kan dit voorkomen worden? Door de tanden en kiezen goed schoon te houden met een borstel en door de tanden ook interdentaal goed te reinigen. Dus een combinatie van een goede mondhygiëne en de gebitsreiniging zorgt ervoor dat de ontsteking rustig wordt. Tijdens de genezing zal het tandvlees zich wat terugtrekken. De tandhalzen zijn soms tijdelijk gevoeliger voor behandeling. Door een optimale mondhygiëne wordt verdere botafbraak voorkomen.

Bron: Ivoren Kruis ©